MALZEMELER
- 350 gr buğday
- 700 gr toz şeker
- 1,5 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
- 1,5 su bardağı haşlanmış nohut
- Küçük kase kuş üzümü
- 10 adet kuru incir
- 24 adet kuru kayısı
- 150 gr çiğ badem
- 1 su bardağı pirinç
- 1 adet portakal
- 1 adet elma
- 4 lt su
- 5 damla gül suyu
- 4 adet karanfil
Üzerini süslemek için:
- 70 gr Bobajoy çilek
- Dövülmüş fındık ve ceviz
- Çam fıstığı
- Dolmalık fıstık
- Yeşil toz fıstık
NASIL YAPILIR?
Öncelikle nohudu ve fasulyeyi ayrı ayrı haşlayın. Daha sonra buğdayı yıkayıp bir tencerenin içinde 10 dakika kadar kaynatın. Daha sonra sarı suyunu süzüp aynı işlemi yeniden yapın. En son tekrar üzerine 3 lt kadar su koyup 50 dakika kadar haşlayın.
Yumuşamış olan buğdayın üzerine nohudu ve kuru fasulyeyi ekleyin. Ardından doğradığınız kayısıyı, kuru üzümü, pirinci ekleyip 15 dakika kadar haşlayın. Şekeri, tuzu, fındığı da ekleyerek 15 dk daha kaynatın. Bu esnada gerektikçe sıcak su ekleyin.
Pişince cam kaselere doldurun. Hafif soğuyunca üzerine fındık ve ceviz parçalarını, üzümü, narı ve tarçını serpin.
Afiyet olsun.