Bobajoy ’lu Aynalı Pasta

Bobajoy ’lu Aynalı Pasta
Tatlılar
Tüm Tarifler
Ünlü Şeflerden

MALZEMELER

  • Bobajoy
  • 15 gr Jelatin Tozu
  • 1/3 Su Bardağı Soğuk Su
  • 1/3 Su Bardağı Su
  • 200 Gr Toz Şeker 
  • Yarım Su Bardağı Süt Reçeli
  • 200 Gr Beyaz Çikolata
  • Gıda Boyası
  • 200 Gr Mısır Şurubu (2/3 su bardağı)

 

HAZIRLANIŞI

Bobajoy’lu ayna pasta için öncelikle pasta kekini pişirelim ve soğuduktan sonra kekten biraz daha geniş bir kalıba koyalım. Keki krema ya da mousse ile kaplayalım; ipeksi bir doku için buzdolabında 1 gün bekletelim.

Soğuk suyun içine jelatini ekleyip bekletelim. Suyu, şekeri ve mısır şurubunu orta ateşte iyice kaynatalım. Ocaktan alıp ve jelatini ekleyip karıştıralım.

Karışıma süt reçelini ekleyelim. Ilık karışımı doğranmış beyaz çikolatanın üzerine döküp 5 dakika bekletelim. En iyi sonucu almak için blender ile karıştırın. Karışımın sıcaklığı 32 dereceye geldiğinde kullanıma  hazır demektir, gıda boyamızı bu aşamada karışıma ekleyip. dikkatlice karıştıralım.

Hazırlamış olduğumuz karışımı pastamızın üzerine döküp, tüm karışımın akmasını sağlayalım. Buzdolabında 1 saat kadar beklettikten sonra Bobajoylarımızı  ilave edelim. Bu tekniği neredeyse her kek ve pasta için kullanabilirsiniz, ama en güzel sonuç çok katlı pastalarda ortaya çıkıyor. Bobajoy 'lu aynalı pasta hazır.

Afiyet olsun

heart

 

Bültenimize Üye Ol !
Neşeli tarifler, kampanyalar ve keyif alacağın makaleler burada! E-posta kutunda bize de yer var mı ?