Bubble Tea, 1980'lerde Tayvan'da ortaya çıkan ve hızla dünya çapında popüler hale gelen bir içecektir. Temel bileşenleri genellikle çay (siyah, yeşil veya oolong), süt veya meyve şurubu ve tatlandırıcılardır. İçeriğinde ayrıca "boba" adı verilen tapioca incileri ve "popping boba" adı verilen meyve suyu aromalı topçuklar bulunur. Tapioca incileri, içeceğe eşsiz bir doku katarken, popping boba ise ısırıldığında içindeki meyve suyunun patlayarak ağızda hoş bir tat bırakmasını sağlar. Bubble tea'nin birçok çeşidi mevcuttur; meyveli, sütlü veya kahveli versiyonları ile her damak tadına uygun bir seçenek sunar.
Genellikle buz dolu bir bardakta, geniş bir pipetle servis edilen bubble tea farklı tatları bir arada sunan lezzetiyle gençler arasında oldukça sevilmektedir. Sosyal medya platformlarında da oldukça yaygın olarak paylaşımı yapılan bubble tea çeşitleri farklı renkleri tek bardakta gösteren görüntüsü ile ilgi çekmektedir.